Tung helg för många...

Helgen som var genomleds för många med tunga huvuden. Tyngst huvud hade nog Krille Larsson i lördags då han närmast kan beskrivas som "full som en kastrull". Kl 19.00 kommer vi till Bergas klubblokal för fest med damlaget, eller årsfest som det så fint hette, kl 20.40 står krille i köket och spyr som en kalv för att sedan somna in på en massagebänk 10min senare. Nån timme senare hade krafterna kommit tillbaka och krille fortsatte bjuda på många skratt...

Tungt var det även för min älskade KFF som tyvärr blev fullständigt utspelat första 30 mot ett mycket piggt Elfsborg. KFF åt sig sakta men säkert in i matchen och var en stolpes insida från ett kryss. Fortfarande en god marginal neråt i tabellen och en förlust borta mot Elfsborg på det konstiga gräset känns inte så illa ändå. Vi kommer igen.

Läste oroväckande rykten om att proffsklubbarna ute i europa är o rycker i våra gubbar. Ces, Viktor, Rasmus och Vingelsten har tydligen ögonen på sig.

Spontanköpte en tv för 14 000:- i helgen oxå, så det kan gå...

...kanske dumt gjort eftersom vi ska till London på torsdag, där kommer det ju inte gå åt några pengar!

FF i topp!

Efter en underbar kväll på Fredriksskans i goda vänners lag mår man kanon en dag som denna. Det hade t.o.m smugit in en liten HIF supporter i vår kompisskara vilket var mycket roligt. Alltid kul att ha en hackkyckling med i gänget, han skakade iofs av sig allt skit han fick utstå genom att gång på gång säga. - Jaha då vinner vi väl bara med 2-1 idag då, sen blev det bara med  3-2, sen bara 4-3 och till sist när kalmar gjorde 4-2 målet skrockade han lite för sig själv att det blir visst mycket mål idag. Men en 5-4 seger borta mot KFF är inte så dumt...

Noterbart annars är hur dumma vissa spelare är i allsvenskan. Ta HIFs mittlås som exempel. Granqvist 2 meter lång och Landgren 1.50m lång. Vem ska nu markera David Elm 2.10m lång och 130kg tung. Joo han tar jag hand om ropar Landgren glatt och skuttar iväg...en halvtimme senare lekte Granqvist Följa-John med David Elm...

Snart dags för upptaktsmöte och försäsong, underbart!


Dagens citat

"Det är om man hånglar på natten som barn blir till..."

Underbart konstaterande av en kille i ettan.

Vinst

Kalmar FF - GAIS  4-0

Insats: 100:-

Vinst: ca 2500:-

Föreningsavslutning

I söndags var det dags för att säga definitivt adjö till förra säsongen då det var föreningsavslutning i kalmar sporthall-A. Förbaskat mycket roligare än jag trodde det skulle vara. Alla lag mötte varandra oavsett ålder. Skillnaden var ju då att man fick vara olika många på planen. T ex fick vårt starka herr A lag beståenda av Foppa, Krille, Kimman, Sköld och jag stryk av F14 och P10. Dumdristigaste och mest självsäkra måste ändå vårat kära HJ20 lag varit. Vi erbjuder oss att lira 3-4 eller 3-5 men grabbarna tyckte det skulle vara 3-3 eftersom vi tränar ju ändå ihop... 6-2 seger och vansinniga juniorer blev resultatet av det. Även damlaget kaxade upp sig o ville inte godkänna erbjudandet till 2-4 eller 3-5 spel. Dom krävde en 3-4 match som dom självklart inte hade en chans i.

SAmmanfattningsvis var dagen en stor succé för klubben med massa glada kids. Krille blev ju kung hos alla med sina zorrodragningar.


-Hallå Zorro! Kan inte du gör ett Zorro-mål nästa match!
- Jag ska försöka och du kan kalla mig Krille...

image68

Företagshälsovård = sämre hälsa

Torsdagar brukar betyda sovmorgon. Brukar inte behöva kliva ur sängen förrän 08.50 dessa dagar men icke idag, idag blev det 06.00! Tydligen finns det regler för korttidssjukdomsfrånvaro.(härligt o kort ord man snickrade ihop där) Om man hemma mer än 6ggr på ett år så blir man skickad till företagshälsovården. Det var dit man fick bege sig idag. Nu är ju grejen den att det hade väl varit ok att åka dit om det varit under arbetstid eller nått, men nu skickar dom mig till Mörbylånga kl 07.30 en dag då jag egentligen har sovmorgon. 07.30 i Mörbylånga! Fick ställa klockan nästan 3 timmar tidigare än vanligt! Det är ju sånna hemskheter man kan bli sjuk av. Funderade ett tag på att ringa och säga att jag var sjuk men det hade kanske inte varit så lyckat...


Var förövrigt frisk som en nötkärna, hon blev t.o.m imponerad av min vilopuls på 56. Där ligger du i lä Gurra...

image67

KFF

Var och bevittnade hemmapremiären mot Ljungskile igår. Mina kära hjältar tog en mycket enkel 3-1 seger efter mål av Ces, Rasmus och Viktor. Matchen borde nog slutat närmare 7-0 om man kollat till chanser och chansernas kvalitét. Spelet var det tyvärr ingen mästarklass på men som i all idrott handlar det ju om att vinna och det gjorde man komfortabelt. Mest anmärkningsvärt under matchen var annars hur Kalle lyckades se rakt igenom mig två gånger utan att se mig när han letade efter mig...dags för glasögon månne?

Läget i laget

Så här månaden innan försäsongen drar igång på allvar kan det vara på sin plats att kolla till truppen. Hur ser det ut egentligen.



Målvakter:
Gustav Johansson -88 (Värvades förra året och hade ett litet mellanår i år. Kommer blomma ut i och med den nya konkurrensen)
Emil Andersson -87   (Ny! Hade den hopplösa uppgiften att vara andra fiol bakom "Beme" förra året. En klassmålvakt vilket han visade på testmatchen.)
Johannes Simonsson - 90 (En framtidsman som tyvärr hämats lite i sin utveckling på av sina knän. Får han bara ordning på dom så är han med o stridar om platserna)


Backar:
Victor Liljeroth-Björnarås -88 (Ny! En gänglig ledartyp som är en allroundspelare. Tänkt som back hos oss. SSL-rutin trots sin unga ålder)
Krister Larsson -88 (Spelade center förra året men kommer med all säkerhet att skolas om till back. Testade några matcher förra året och visade upp en härlig brytningsförmåga och vilja att ställa om snabbt. En kontringsspelare)
Manfred Jansson -90 (Duracellkaninen som Springer o springer o springer. Är hopplös att möta och mycket bra o närkampspelet. Jobba upp självförtroendet med bollen nästa år och det ser riktigt intressant ut. Uttagen i Smålandslaget)
Daniel Nielsen -91 (Ny! En coming man! Uppflyttad från juniorerna. Visar härlig inställning och vilja till sin innebandy. Några kilo muskler och vi har en storback på G)
Per Becker -87 (Spelar förhoppningsvis med oss nästa år. Har sökt skola i GBG men oklart om det blir flytt. En storskytt med kraft i kroppen)
Robert Kågesjö -87 (Spelade bara några få matcher i början av förra säsongen. Fick sedan problem med ett lår. Är mycket revanschsugen och kommer tillföra mycket med sitt lugn om han hinner bli fri från skadan och hinner träna upp sig igen.)

Frågetecken?
John Larsson
Kimman Bengtsson
Daniel Zetterlund
Joel Sjöqvist
Martin Kolmevik
Kim Hallén (jun)
Marcus Karlsson (jun)
Fredrik Friberg (jun)


Centrar:
Stefan Johansson -87 (Bra tvåvägsspelare som gärna tar till skottet och gör det bra. Ledartyp som hatar att förlora)
Andreas Johansson -88 (Ny! Brytsäker center med bra blick för spelet. Var dominant i våra möten med SIBK förra året.)
Qasim Ahmad -90 (Ny! Ung lovande talang från Borgholm. Otroligt bra på att läsa spelet och är en framspelartyp som med några extra kilon muskler kommer bli mycket bra)


Forwards:
Johan Wittberg -87 (Ett rivjärn till forwards som har fin näsa för målet. Humörspelare som kan göra 10p en bra dag)
Mikael Johansson -80 (Gamlingen i laget. Trött o stel poängmaskin)
Martin Sköld -83 (Passningsgeniet som slagit både en och två passningar för mycket under sin karriär. Satsar rejält inför nästa säsong och är ute o springer i stort sätt varje dag! Utropstecken inför nästa säsong!)
Kalle Forssell -87 (Kraftfull forward med ett bra skott. Mycket bra i defensiven och närkampsspelet. Skulle han tro mer på sig själv skulle han vara ännu bättre)
Anton Welander -90 (Ny! Jättetalang! Speedkula som satsar högt. Hoppas på en nytändning i CL98 då det inte blev någon speltid i SSL med FIBK.)
Jesper Karlsson -84 (Ny! Kraftfull och stor targetforward som gärna går på genombrott. Gjorde mycket mål för SIBK förra året) 

Frågetecken?
Mathias Lennström
Emil Anderberg
Marcus Anderberg
Dan Ericsson
Daniel Nilsson
Jacob Elsrud
Robin Johansson
Mikael TJ Johansson (jun)
Marcus Lindblad (jun)


Förluster:
Viktor Forsberg (Slutar, just nu sportchef för herrlaget och kommer kanske få en ledarroll i herrlaget näst år)


Innebandyns svar på Niclas Skoog=...

...allas vår Kalle Forssell!

Dagens citat

"Näe då kommer jag lägga hyllan på klubban" Sagt av en kille som lirat i klubben typ längst...=)

Trendbrott

Färjestadens IBK
image64
Liten uppryckning för FIBKen iom att "Elof" skrev på. Han kommer bli en mycket viktig kugge nästa år. Även Benjamin Nilsson från Borgholm valde FIBK. Nu måste väl ändå backkvoten vara fylld...

Borgholm
image65
Raset är snart totalt. Jimmie, Mackan, Rasmus, Benjamin och Qasim. En hel femma har nu lämnat BIBK. Trist men sant. Räddningen för klubben heter Johan Stäringe, det känns tryggt...


Silly season formen hos de lokala lagen

Läget i lagen just nu



Färjestadens IBF
image66
Vinner man inte femman utan poängförlust är det FIASKO! Spelare som Pontus Knutsson och Björn Nilsson skulle själva kunna slå alla lag i femman.

CL98ic
image60
Stärker leden rejält. Många intressanta framtidsnamn samt redan färdiga spelare har tillkommit. Ser mycket starka ut offensivt. Frågetecken för defensiven just nu. På minus sidan finns det inget klart än. Frågetecken på Joel Sjöqvist samt Daniel Zetterlund. 



Slätafly Flyers
image62
Kan få ett bra lag till nästa säsong. Osa kommer nog lägga av för att sedan börja igen när det går lite knackigt så han kan man inte räkna som förlust. Oscar "Ogge" Eklund samt "Sotarn" är spännande namn som kan vara på G till Flyers. Ytterligare ett gäng "blekingar" från bl a Wedeby har testats. Med några underskrifter så ändrar nog pilen riktning.


Sandbäckshult
image63
Tappar två ordinarie killar i Jesper Karlsson och Andreas "Oa" Johansson till CL98. Stjärnan Fredde Berg ska bli pappa, hur mycket spel blir det där? Orkar "tunge" Jidefur en säsong till? Nyförvärven är tämligen okända killar men kan säkert trilla in ett guldkorn bland gruset...


Borgholm
image64
Klara förluster i poängkungen Jimmie Nilsson samt backklippan Rasmus Helgersson. Inget nytt än så länge och finns inte så mycket att hoppas på nu när Färjestaden plockar potentiella till sitt IBF. Qasim på glid till CL98? Mackan A plugga? Benjamin rör på sig oxå?


Färjestadens IBK
image65
Total spelarflykt just nu. Truppen består just nu av en målvakt samt sju backar! Då väljer man att värva ytterligare en back... Folket i byn börjar undra vad som håller på att hända. Måste trilla in något offensivt namn snart för att lunga invånarna på öland. Jag hoppas innerligt att Bengtsson och Engberg kommer plus att Mats, Elof och Mackan stannar!





Dagens citat: "Jag tror framtiden finns inne i Kalmar." Ölands skolchef angående CL98 frammarsch och Färjestadens IBKs spelarflykt.



Vad säger spåkulan härnäst...

Simon Nilsson affären blev klar precis som jag skrev för några dagar sen innan nyheten var ute(trots att vissa trodde det bara var ett rykte, här skrivs bara sanningar=)).

Vad ser jag i spåkulan denna gång? Joo, att...

...Färjestaden trots att det ser tomt ut på offensiva spelare kommer ha en stark offensiv uppsättning när det tillslut är dags för tekning i Div 1 södra.

...Anton Welander kommer spela för CL98 nästa säsong.

...Daniel Nielsen, född -91, kommer spela till sig en ordinarie plats i nästa års herrtrupp.

...Marcus Johansson trots Warbergs lockrop kommer stanna i FIBKen och ösa in poäng.

...Växjö-Bengtsson kommer spela i FIBK nästa år.




RSS 2.0