Craftstaden borta....

...eller "Slaget om ostkusten" som Crftstaden kallar det på sin hemsida.
Det är nästan samma lag som åker till O-hamn på söndag som var i Nybro i torsdags. Det känns som att många killar är revanschsugna och jag tror på en kanonmatch från våran sida. Låter vi bara bli att skänka bort bollen när vi är på väg frammåt kommer det bli en bra match med blåa ögon sett.

Laget som åker är:

Emil
Gurra

Ville
Manne
Kåge
Kolme
Krille
Kim

Oa
Steffe
Qasim

Sköld
Jeppe
Anton
Danne
Micke

Samling kl 12 laddade o klara!

Kuken, ballen OG-hallen

Nybro borta, kommer dit lite sent och tändningen är skral i laget men man vet att så fort matchen blåses igång så kommer det smälla. Det är nämligen så Nybro spelar innebandy. Ett par byten in i matchen har man åkt på en eller två tryckare och tändnigen är igång. Att vi dessutom spelar som ett gäng huvudlösa nybroiter (icke att förväxla med dom som har huvud) gör ju inte saken bättre och man börjar ilskna till. Tyvärr är det vissa i laget som inte tänder till vare sig när dom åker på en tackling eller två eller när motståndet på andra sidan spelar i div 4. Idag hade vi ett par sånna som joggade omkring på planen och undvek närkampsspelet och petade lite med klubban efter bollen.
Vinner man matcher då? Knappast! 
Men man vinner väl ändå matcher mot sämre lag? Inte det heller...
Pinsamt är bara förnamnet!

Vi ligger till och med under med 5-3 när det återstår halva sista perioden.

CLs mål i matchen

1-1 Martin Sköld (Micke Johansson)
1-2 Martin Sköld (Martin Kolmevik)
2-3 Stefan Johansson (Jesper Karlsson)
5-4 Micke Johansson (Kalle Forssell)
5-5 Micke Johansson (Martin Sköld)

Stjärnutdelningen denna match blir lite annorlunda som ni kommer märka.

 Domarna - Skötte sig perfekt inget att klaga på. Visade inställning trots att det inte var en match som gällde nått.

 Daniel Gottschlisch - Målvakten i Nybro gjorde några klassräddningar på de få skott som letade sig fram. Visade tändning från första stund och ville verkligen vinna!

 Dom i CL98 som ville spela innebandy - Vissa tog för sig, kämpade, slet och försökte. Dock inte lätt när lagkamraterna inte gör det. Ni vet själva vilka ni är som är värda denna stjärnan och vilka som borde skärpa sig!


Helgen

Läger i helgen som var. Ett förbaskat kul läger med bra träningar, en helt OK match och ett rejält kalas! Precis som det ska vara med andra ord.

Bjuder på lite bilder från lördagkvällen samt några oförglömliga citat...



"Det här är en typisk låt..."

"En kanna grogg!"

"Man hånar ingen i CL!"

"Shut the fuck up!"

"Mat! Där! Jag vill ha! Kan jag få!"

"Jag ger mig aldrig!"

"O NU KAN TÅGET GÅ!"

"Jag kan slå personbästa. Jag har bara grillat åt 12st innan.."

"Kackerlackor finns inte i Sverige, det har jag hört på radio"

Har man inget vettigt att göra kan man försöka para ihop citaten med rätt person.
Du har dessa att välja mellan:

~ Manne
~ En tjomme i Borgholm
~ Johannes
~ Alla i kör
~ Emil
~ Kim
~Krille
~ Bröderna Johansson
~ Kolme

Nån som har fler goa som jag missat är det bara att hojta till!



En kanna grogg gör så att bröstvårtorna blir så här styva!


Sandbäckshult visade klass även dom


Bröderna i farten


Det fanns även skåningar i Vikegård


En del var trötta och sov


En man från Belgien kom på besök


Gurra lite morgontrött








Min nya favorit!



Buster!

Spelgalen!

Två vete mot en sten?
Ett vete och en lera mot en sten då?
Va faan skiiit i det då....


Har senaste dagarna bara tänkt spel!
Inte vilka spel som helst. Goa underbara brädspel!
Fy Faan vad så kul, tror t.o.m det är flera i umgångeskretsen som fallit offer för "de tyska brädspelen".
The Settlers of Catan, Puerto Rico, Carcassonne och så krigs- och utvecklingsspelet Civilization the boardgame är de spel som tragglats fram och tillbaka senaste tiden och det känns som det kommer bli många långa nätter framöver där det kommer härjas runt spelbordet. Nya spel på ingång oxå. Agricola ligger och väntar och expansioner till Settlers of Catan är på nån postbil på väg hit. Traders of Genoa och Caylus ligger i detta nu i en varukorg på internet för beställning.

Känns som att hela mörka tråkiga hösten och vintern är räddad!!!

Underbara Settlers of Catan!



CL98 - Vipers 3-7

Jaha då var säsongens första match avklarad. Det var Växjö Vipers som stod för motståndet. Ett Växjö som hamnade på 7e plats i Div 1 förra året och i år satsar ännu högre. Matchen slutade 7-3 seger för Vipers men jag är ändå mycket nöjd med mannarna. Man måste ha både fötterna på jorden och tänka att vi trots allt är nykomlingar i Div 2 medan dom är ett mycket stabilt Div 1 lag.

Matchen blev precis som man kunde förutse förutom att Växjö inte skapade så mycket som jag trodde. I ärlighetens namn hade matchen kunnat bli jämn målmässigt om vi bara haft en någorlunda utdelning på våra chanser för chanser saknades inte. När vi väl fick låna bollen och höll huvudet lite kallt skapar vi allt som oftast oroligheter framåt vilket är mycket bra. Noterbart är oxå att vi gick runt på hela truppen (saknade bara stjärnan Wittberg och wannabeen Anton =) ) vi hade t.o.m. kallat upp en junior i form av Lill-Mackan som spelade hela sista perioden och klarade det väldigt bra trots att växjös backar nog vägde tre gånger så mycket som han. Med lite mer träning tillsammans så kommer det bli en bra säsong känns det som. Nästa helg är det miniturnering på hemmaplan som gäller. Knäckebröhult, Borgholm och Nybro står för motståndet. Mycket trevligt! 

Poäng i matchen

1-1 Micke (Sköld)
2-5 Krille (Oa)
3-6 Danne Pipa (Sköld)

NoneNoneNone Kalle Forssell - Debuten som back slutade med braksuccé. Tuff i närkampspelet och ett ständigt hot framåt .

NoneNone Victor Liljeroth - Kommer bli en mycket viktig kugge i laget i år. Visade i matchen att han är en spelare att lite på. Trygg och säker med boll och resolut i jobbet utan boll.

None Publiken / Nya golvet i D-hallen - Träningsmatch tidigt i augusti o redan lika mycket folk som under seriematcherna förra året.  Hoppas det håller i sig. 12850 personer enligt matchprotokollet men i ärlighetens namn var det bara runt 100. Golvet! Vilket underbart golv, borta är halkan och de kassa skotten som letade sig i ankelhöjd ner i sarghörnen! Förmodligen kommer väl de förbaskade handbollsspelarna in och förstör med sitt jäkla klister snart.


Nya ledaren "Foppa" var lyrisk och hade svårt att sova efter matchen!

RSS 2.0