Willands IBK - CL98 6-8 (3-1, 1-4, 2-3)

PREMIÄRSEGER!
Helt j*vla underbart! Vi fick uppförsbacke direkt dock iom Jeppes femma. Förövrigt lite märkligt dömd, såg kanske inte hela situationen men att ge Jeppe en femma bara för att lillkillen fick näsblod verkar underligt...näsblod är nått vi som möter Jeppe varje träning börjar bli immuna mot vid det här laget =)

Nervigt är nog ett bra ord att beskriva första perioden men när det väl släppt i andra så är det inget snack om saken trots att vi missar grovt i försvarsarbetet vid flertalet gånger. Målproduktionen är det inget fel på i år heller. Lite märkligt bara att vi inte gör mål på de klara lägena utan sätter slumpskotten från ingenstans. En styrka det med iofs...


Boxplaydags, många minuter av matchen spenderades på det...



Segerjubel hos de royalblå!


Målen i matchen

2-1 Johan Wittberg
3-2 Micke Johansson
4-3 Micke Johansson (Manfred Jansson)
4-4 Jesper Karlsson (Krister Larsson)
4-5 Jesper Karlsson (Stefan Johansson)
4-6 Micke Johansson
5-7 Stefan Johansson (Martin Sköld)
6-8 Victor Liljeroth-Björnarås (Kalle Forssell)


Stjärnorna mot Willands

 Emil Andersson - Räddningen vid ställningen 5-4 (möjligen 4-3 minns inte exakt) är bland det svettigaste jag sett... Gör en mycket stabil insats matchen igenom och räddar oss vid flertalet under deras powerplay.

 Stefan Johansson - Slitvarg som ligger bakom nästintill allt i första linan!

 Krister Larsson - Hittade enkelheten och klev fram i rätt lägen. Mycket nyttig och kommer utvecklas ännu mer i sin lite ovana position.







tippning av serie

Sugen att tippa serien är så är oddsen följande på nordicbet.com. Vi är inga dunderfavoriter direkt...

Åstorp/Kvidinge IBS 3.50
Malmö FBC 4.50
Förslövs IF 5.00
Skillingaryds IK 5.00
Carlshamns IBK 6.50
IK Södra Dal 8.00
Palmstaden IK 10.00
Willands IBK 17.00
Gnosjö IBK 35.00
CL98IC 50.00
Halmstads IBK 50.00
FBC Engelholm Ungdom 70.00

CL98 - FIBK 4-7

På förhand en omöjlig uppgift. Givetvis vann FIBK det sk Bro-derbyt. Men det blev inte den enkla resa som dom hoppats på. Man kunde ana frustration och lite arga miner i FIBK lägret efter den första perioden som slutade med 1-0 ledning för div 2 nykomlingen. Målet inprickat vackert av den hypersnabbe Anton "Curt" Welander som sprintade förbi en för dagen lite seg Rasmus Helgersson.

Direkt i andra fortsätter vi producera. Denna gång genom den "vane" målskytten Andreas "Oa" Johansson på pass från Martin Sköld. Matchen fortsätter att ha ungefär samma ansikte perioden ut med den stora skillnaden att vi vi några tillfällen tar märkliga beslut i försvarsspelet. Först tror vi att anfallet är slut för att bollen börjar studsa lite för Lötte som tackar för ytan och vänder sig om och skickar in 2-1 bollen. Därefter är det Josef som slipper bevakning det enda han för är en medföljare som springer bredvid och kollar när han prickskjuter in 2-2. Slutligen väljer vi att sätta två man vid bollen på ett frislag vilket resulterar i att ingen markerar Mats som väldigt snyggt verkligen smeker in 3-2. 

Inför sista är det dags att plocka fram stridsyxan igen och börja kämpa. Målchanser saknar vi inte men vi är lite tama i de avgörande lägena. Tyvärr orkar vi inte stå emot trycket riktigt utan Färjestaden får några billiga returmål men även några fina strutar utifrån. Vi lyckas även göra två mål i sista, båda signerade lillebror Johansson. Först i PP, ett PP som varit mycket effektivt på försäsongen, på pass från passningsgurun Sköld och sen på straff där han väldigt enkelt rullar in bollen under armhålan på en chanslös Sheffield som kommit in i kassen. Matchen slutar 7-4 till FIBK vilket får ses som ett väldigt bra resultat från oss. Med tanke på att i stort sätt hela FIBKs lag spelade i SSL förra året medan hela vår trupp höll till i div 3 och juniorlag så kan vi inte annat än vara mycket nöjda med insatsen.

Målen i matchen

1-0 Anton Welander
2-0 Andreas Johansson (Martin Sköld)
3-5 Stefan Johansson (Martin Sköld)
4-6 Stefan Johansson (straff)

Stjärnorna i matchen

 Emil Andersson - Agerade levande mur vissa stunder. Kommer bli en mycket viktig spelare under säsongen!

 Martin Sköld - Fortsätter att spela mycket bra. Hittar enklare och effektivare lösningar på planen än vad han gjorde för några veckor sedan. Ska bli mycket kul att följa i serien i år.

 Stefan Johansson - Pådrivare som är lika viktig offensivt som defensivt. Stort ansvar i första femman! Två kassar idag.


Sköld dansar vidare!

Ingen seger utan neger...

Bortamatch mot Sävsjö i lördags. En härlig sådan eftersom vi lite överraskande nog vann med 8-7 efter att ha ledat med 7-4 inför sista. Vi spelar mycket bra och kontrollerar matchen i 2,5 period sen slappnar vi av något i sista och dom gör ett eller två mål för mycket tycker jag.

Målen i matchen:

1-1 Kalle Forssell (Krister Larsson)

1-2 Micke Johansson (u.a)

3-3 Ville Liljeroth (Andreas Johansson)

3-4 Micke Johansson (Stefan Johansson)

3-5 Andreas Johansson (Micke Johansson)

3-6 Kalle Forssell (Martin Sköld)

3-7 Stefan Johansson (Jesper Karlsson)

4-8 Micke Johansson (Martin Sköld)

Noterbart är att Kolme kommer in i sista perioden fixar segern åt oss när han intar hjälterollen som neger. Se bara vilka fina negerläppar han införskaffade sig när helt orädd går fram o täcker ett skott med läpparna =)




 Stjärnorna i matchen

 Stefan Johansson - Gamle gode broder börjar hitta rätt igen efter en lite trög inledning på säsongen. Strålande idag. Löpvillig och som alltid skottvillig!

 Martin Sköld - Även vapendragaren Sköld börjar göra det vi vet att han kan göra på planen, vända ut o in på en motståndarback. Han visade även upp en rutinerad sida idag som han inte visat innan. Många rätt beslut under matchen och mästerlig med bollen i slutminuterna.

 Andreas "Oa" Johansson - Centertanken börjar hitta mer o mer rätt i sin försiktiga roll mellna mig och Sköld. Vi börjar komplettera varandra riktigt bra ute på planen. Mästerlig skarv upp i krysset på 3-5 målet.

1/2  till resten av laget då alla var bra idag. Mycket roligt att se Qasim som idag lirar forward och hittar enkelheten i spelet, Gabbe som kommer in och tar för sig, Ville som leder mannarna på ett mycekt bra sätt med resolut spel och bra tugg, Manne som om vi ber honom skulle springa rakt in i vägg, Jeppe som hittat rätt roll och gör det mycket bra, Krille och Kalle som båda lirade i offensiva roller förra året och idag bildar ett stabilt backpar, Emil som gör en bra match i kassen. Roligast att se var ändå Kolmes läppar. HELT OTROLIGT! 


Lite örongodis! Bara vräk i er...


Kjellvander - When the morning comes



Soko - Take my heart



David Grey -This years love


Montt Mardié - Paraply

Ett fall frammåt

5-4 till Craftstaden skrev slutsiffrorna efter att vi vunnit de två sista perioderna med 3-2. I första är vi lite vilsna men löser problemen i paus. Sånna grejer vi sen i serien måste kunna lösa under match. Annars hinner det smälla för många gånger i arslet på oss.

Offensivt sätt så spelade vi upp oss men vi kommer fortfarande till lite för lite avslut innan jag ska vara nöjd. Gör vi dom saker på planen som vi snackar om och låter bollen ta den vägen som vi säger så spelar vi bra och kommer till fina lägen. Gäller bara för alla att fatta det nu. Vissa lägen blev vi väldigt tunnelseende i både defensiven och offensiven. Vi tänkte oss inte för vart motståndarna höll till o vips så förlorades bollen när vi var 4 man offensivt och dom kontrade in en kasse. Billigt billigt och det har vi inte råd med i serien sen. Förhoppningsvis har vi rättat till det hela tills dess.

Satt o funderade på hemresan varför det blir så att vi uppträder lite väl orutinerat i vissa lägen och kom fram till att vi faktiskt har ersatt våra förluster av Zäta född -83, Joel född -85, Becker född -87 med killar födda  Qasim -90, Anton -90, Oa  -88. Inte så lustigt att vi känns lite orutinerade då o då.

Men framtid det finns det.


Målen i matchen

1-1 Stefan Johansson (Anton Welander)
3-2 Mikael Johansson (Krister Larsson)
3-3 Kim Hallén (Victor Liljeroth-Björnarås)
5-4 Mikael Johansson (u.a)

Måste ju även påpeka att publiken inte bjöds på några dussinmål idag. ALLA Craftstadens mål var riktiga märlor rakt upp i krysset. Vi bjöd även på lite godis iom Kims "ryssmål" där bollen går på ett snöre med bara direktpass 6-7 gånger innan han smeker in den lågt i bortre. Även mitt andra kan nog kallas innebandygodis...=)


Likt dessa herrar sattes 3-3 målet.



Stjärnorna i matchen

 Gurra Johansson - Målen är riktiga projektiler och inget man kan kräva att Gurra ska ta. Gör en stabil match där han tar det han ska.

 Manfred Jansson - Liten ettrig jävel som fixar närkampsspelet gallant. Tänker alltid gubbe före boll!

 Jesper Karlsson - Vinner mycket dueller och får med sig bollen i de svåraste lägena. Klok spelare i alla lägen.

RSS 2.0