CL98 - FIBK 4-7

På förhand en omöjlig uppgift. Givetvis vann FIBK det sk Bro-derbyt. Men det blev inte den enkla resa som dom hoppats på. Man kunde ana frustration och lite arga miner i FIBK lägret efter den första perioden som slutade med 1-0 ledning för div 2 nykomlingen. Målet inprickat vackert av den hypersnabbe Anton "Curt" Welander som sprintade förbi en för dagen lite seg Rasmus Helgersson.

Direkt i andra fortsätter vi producera. Denna gång genom den "vane" målskytten Andreas "Oa" Johansson på pass från Martin Sköld. Matchen fortsätter att ha ungefär samma ansikte perioden ut med den stora skillnaden att vi vi några tillfällen tar märkliga beslut i försvarsspelet. Först tror vi att anfallet är slut för att bollen börjar studsa lite för Lötte som tackar för ytan och vänder sig om och skickar in 2-1 bollen. Därefter är det Josef som slipper bevakning det enda han för är en medföljare som springer bredvid och kollar när han prickskjuter in 2-2. Slutligen väljer vi att sätta två man vid bollen på ett frislag vilket resulterar i att ingen markerar Mats som väldigt snyggt verkligen smeker in 3-2. 

Inför sista är det dags att plocka fram stridsyxan igen och börja kämpa. Målchanser saknar vi inte men vi är lite tama i de avgörande lägena. Tyvärr orkar vi inte stå emot trycket riktigt utan Färjestaden får några billiga returmål men även några fina strutar utifrån. Vi lyckas även göra två mål i sista, båda signerade lillebror Johansson. Först i PP, ett PP som varit mycket effektivt på försäsongen, på pass från passningsgurun Sköld och sen på straff där han väldigt enkelt rullar in bollen under armhålan på en chanslös Sheffield som kommit in i kassen. Matchen slutar 7-4 till FIBK vilket får ses som ett väldigt bra resultat från oss. Med tanke på att i stort sätt hela FIBKs lag spelade i SSL förra året medan hela vår trupp höll till i div 3 och juniorlag så kan vi inte annat än vara mycket nöjda med insatsen.

Målen i matchen

1-0 Anton Welander
2-0 Andreas Johansson (Martin Sköld)
3-5 Stefan Johansson (Martin Sköld)
4-6 Stefan Johansson (straff)

Stjärnorna i matchen

 Emil Andersson - Agerade levande mur vissa stunder. Kommer bli en mycket viktig spelare under säsongen!

 Martin Sköld - Fortsätter att spela mycket bra. Hittar enklare och effektivare lösningar på planen än vad han gjorde för några veckor sedan. Ska bli mycket kul att följa i serien i år.

 Stefan Johansson - Pådrivare som är lika viktig offensivt som defensivt. Stort ansvar i första femman! Två kassar idag.


Sköld dansar vidare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0