Harmoniska CL98!

Läs gärna om harmoniska CL98 i dagens Ölandsblad. =) (Klicka bilden eller länken)

image49



http://www.olandsbladet.se/index.php?placid=18&placid_text=18&id=7569





Anyone els but you

Såg en grymt bra film igår. En sån där film man blir glad av på nått märkligt sätt utan att det egentligen händer så mycket. Musiken i filmen är helt otroligt bra och karaktärerna är makalöst sköna. Juno heter filmen och likaså den underbara tjejen som filmen handlar om...


Bjussar på en låt som jag nynnat på sen jag såg filmen...sjukt bra!


Två matcher, 5poäng

Först till matchen där vi hade backkris. Det fick bli Wittberg och Kimman som fick börja matchen som vikarier och båda klarade uppgiften bra. Kimman har ju lirat där innan medan det var första testet för Wittberg.  Något ovan i uppspelsfasen men grymt stark i närkampspelet vilket var det vi hade i baktanke när vi valde honom till den lite ovana positionen. Matchen började annars med att seriens största talang, Nygge, vände bort vår försvarare och kastade upp bollen i taket redan efter 1.24. Kvitteringen väntade dock inte länge på sig utan kom i powerplay när jag hittar Danne på bortre som placerar in bollen enkelt i det vidöppna målet. 1-1 efter första och spelet kändes helt ok. Dock gav vi dem lite mycket ytor att vända o vrida på i försvaret. 

I andra fortsätter Danne att producera precis som han har gjort de senaste matcherna. 1-2 och 1-3 kommer båda från Sniper-Dannes klubba. Efter detta tror nog alla att det var klart och att det återigen skulle bli en storseger för det var länge sen vi var så tafatta i försvarsspelet. Vi vann 20% av närkamperna och inte en ända andra boll. Istället tackar hemmalaget för bjudningen in i matchen och pangar in både 2-3, 3-3, 4-3 och 5-3 innan perioden är slut. Flertalet av målet var mål där vi blir stillastående och bara tittar boll. markeringsspelet och närkampspelet var obefintligt!

Raset fortsätter i sista perioden och Barnarp som då har fullt med luft under vingarna flyger fram till hela 8-3 på blott 3min. Resten av perioden blir ett målkalas signerat Wittberg-Johansson. Wittberg var först ut genom att hänga 3kassar under väldigt kort tid. Första gjordes 6.20, andra 7.14 och tredje 8.04. Efter detta hittar domaren en 5min utvisning efter att en Barnarpspelare blivit lite förgrymmad efter en duell med mig på mittplan och ger igen med ett rapp uppe i axelhöjd. Undra varför han blev så arg...
Under powerplayet lyckas vi bara göra 2mål, både genom Steffe, och tyvärr gör Barnarp 1. Minuten efter powerplayet kvitterar Wittberg till 9-9 med 5min kvar. Resultatet står sig.

Inför förlängningen snackar vi om att vi verkligen ska gå för extrapoängen och det blir även vi som får med oss den efter att Steffe hängt upp ett draga i bortre krysset. 10-9, efter en mäktig upphämtning i sista ska vi vara mycket nöjda över två poäng...

Stjärnorna mot Barnarp

image42image42image42 Johan Wittberg - Började som back och hade lite problem i uppspelsfasen. Flyttas upp som forward men ser lite loj ut. Får sitta på bänken några byten för att sedan vara planens gigant i slutskedet av matchen!

image42image42 Stefan Johansson - Skjuter och skjuter och målar och målar. Sätter de viktiga 8-7 8-8 och avgörande 10-9 i sudden!

image42 Daniel Nilsson - Målkung Danne öppnar matchen rysligt effektivt o har efter 25min pytsat in tre kassar!

Poängen i matchen

Johan Wittberg 4+0
Danne Nilsson 3+1 (2min)
Steffe Johansson 3+0
Micke Johansson 0+3
John Larsson 0+2
Kalle Forssell 0+1
Krille Larsson 0+1
Jojje Karpathakis (2min)


Över sedan till bortamatchen mot Lyckeby. En match som jag på förhand visste skulle bli tuff då Lyckeby är starka hemma samt alltid vill tvåla dit CL, speciellt nu när vi ligger i toppen. Det känns även direkt in i första perioden att vi inte riktigt är på tå idag heller. Vi springer omkring och spelar ensaminnebandy som oftast går ut på att komma till avslut så fort vi bara kan vilket inte är ett sätt vi vill spela på. 1-0 kommer dock till på ett sätt som vi snackat om att vi vill spela. Bollen enkelt ner på högerkanten passas ner bakom mål och sedan upp till Steffe som dundrar in ettan mycket vackert. Typexempel på bra o effektivt anfallsspel. Innan perioden är över har dock Lyckeby inte helt orättvist lirkat in en kvittering.

Andra perioden är väldigt lik den första spelmässigt, vi turas om att skapa målchanser och det är mycket tack vare Beckers fina bössa som vi hittar en 3-2 ledning efter halva perioden. Innan Becker avslutar perioden med sitt tredje mål fördagen har Lyckeby hunnit göra både 3-3 och 4-3.

Inför sista perioden går vi ner på folk då vissa, bl a jag själv,  inte hade vare sig fötter, ben, eller huvud med sig idag. Det ger resultat och det känns som att det är vi som håller i taktpinnen. Wittberg gör ett tidigt mål som Lyckeby svarar på omgående. Och när det återstår 10min tar även Lyckeby ledningen genom ett kanonskott utifrån. Wittberg ville annat och kvitterade tillställningen när vi hade 13.54 på klockan. 5min kvar av matchen tar vi time out och går ner på ännu mindre folk. Dom som får förtroendet är Joel, Z, Knutsson på backen. Steffe, Wittberg, Becker, Danne och Sköld frammåt. Utdelningen kommer nästan omedelbart då Joel hittar Danne framför mål. Från en halvmeter med buren helt öppen lyckas Danne pricka stolpen men som tur var letar sig bollen in i maskorna och 6-7 är ett faktum. Domarna försöker sedan gör matchen intressant genom att plocka ut steffe för hands när bollen solklart träffar klubbskaftet. Men vi reder ut boxplayet och seger är ett faktum. Känslan och stämmningen vid slutsignalen var magisk. Lite SM-guld känsla infann sig hos alla i laget samt klacken där de flesta rusade in på planen för att fira med grabbarna! Underbar seger och mycket viktiga 3poäng.

Stjärnorna mot Lyckeby

image42image42image42 Klacken! - Bättre än så här vet jag inte om det går att bli! Formtoppad till tusen så här lagom till slutspurten av serien och den hyperviktiga matchen mot Knäckebröhult.

image42image42 Per Becker - Laddade bössan med sitt finaste krut. Vilka skott och vilka mål! Bara hem och ladda om till fredagen...
 
image42 Joel Sjöqvist - Börja hitta formen igen efter några omgångar i skymundan. Väldigt passningssäker i uppspelen och stabil i närkampsspelet.
 
Poängen i matchen

Per Becker 3+0
Steffe Johansson 1+2 (2min)
Johan Wittberg 2+0
Danne Nilsson 1+1
Martin Sköld 0+1
Kalle Forssell 0+1
Micke Johansson 0+1
Joel Sjöqvist 0+1

Bjuder på highlights samt glädjeyra efter slutsignalen!

Dåligt med backar...

Vi har backbrist till helgens match mot Barnarp. Tyvärr missar Joel(jobb), Manne(tror att han ska bli vuxen) och kanske Zäta(sjuk) söndagens tillställning. Är det nån som har några extra backar till övers vore det fint. Kom gärna till ishallen i kalmar med dem kl 9.00 på söndag...


image47
Han har gott om backar...


Nyförvärv gånger två!

Det breddas i den kalmaritiska truppen!
Klubben har senaste veckan gjort klart med två nya spelare. Först var det Georgios Karpathakis(förlåt "Jojje" om jag stavade fel, men mer rätt än Karagounis som du hette i början...) från Täby. En go o glá stockholmare med rötter från Grekland som namnet så smått avslöjar. Sen har även Pontus Knutsson valt att avsluta säsongen hos oss och hjälpa CL98 i jakten på div2 kontraktet. 

"Jojje" är en allroundlirare som har spelat på de flesta positioner i sina tidigare klubbar och i dagsläget är det inte klart hur han kommer användas. Men på något sätt hoppas vi få användning av hans fina skott. Pontus är även han en allroundspelare som kan spela på de flesta positioner och har sina styrkor i inställningen, styrkan och skottet. Pontus kommer med all säkerhet husera på en vänsterkant där hans dragskott och inbrytningsförmåga kommer att ställa till stora problem för våra motståndare.


image45   
Pontus Knutsson     


image46
"Jojje"
 

VÄLKOMNA TILL CL98 GRABBAR!

Poängligan och stjärnligan (omg15)

POÄNGLIGAN

                                       matcher     mål     ass         tot           utv
1.    Stefan Johansson         15         20     +   18        38p       4min

2.    Johan Wittberg            11          15     +    17        32p       14min

3.     Daniel Nilsson           13           19     +    10         29p       0min

4.    Joel Sjöqvist                 15          15     +   7           22p        4min 
        Martin Sköld               14           5     +     17       22p       10min

6.    Kalle Forssell                15         12     +     8         20p       2min

7.    Per Becker                      15           9     +    9         18p       6min
       Mikael Johansson            7          8     +    10         18p       4min

9.    Krister Larsson             14           11     +     3      14p       0min
       Joakim Bengtsson        13           7     +    7           14p       0min
       John Larsson                14           6    +    8            14p       8min

12.  Daniel Zetterlund         11             4     +     5          9p      2min
                   
13.  Dan Ericsson                 13             6     +     2        8p       2min
        Manfred Jansson         13             3     +     5         8p      0min

15.  Robert Kågesjö              6             1     +     4         5p       0min

16.  Gustaf Johansson          9              0    +     1          1p     2min



STJÄRNLIGAN

1.    Stefan Johansson          image23+image23image23image23+image23+image23image23image23+image23image23 + image23+image23          =   12 image23
       Johan Wittberg             image23+image23+image23image23image23+image23image23image23+image23image23+image23image23             =    12 image23

3.    Joel Sjöqvist                  image23image23+image23image23image23+image23image23image23+image23image23+image23                     =   11 image23

4.     Daniel Zetterlund         image23image23+image23image23+image23image23image23                                            =    7 image23

5.     Gustaf Johansson         image23image23image23+image23+image23image23                                              =   6 image23
        Krister Larsson            image23+image23image23+image23image23image23                                              =     6 image23 
        Daniel Nilsson            image23+image23image23image23+image23image23                                               =     6 image23

8.     Martin Sköld                image23image23+image23+image23image23                                                  =    5 image23

9.    Joakim Bengtsson         image23image23image23+image23                                                     =    4 image23
       Kalle Forssell               image23+image23image23image23                                                        =   image23

11.   Robert Kågesjö             image23image23image23                                                             =    3 image23
         Per Becker                     image23image23image23                                                               =   3 image23
        Viktor Forsberg             image23image23image23                                                               =   3 image23
        John Larsson                 image23image23+image23                                                            =    3 image23

15.   Manfred Jansson         image23image23                                                                     =    2 image23
16.   Fredrik Pettersson       image23                                                                         =  1 image23

Två segrar till

Efter senaste inlägget har det hunnits med mycket. Först derbyseger mot Borgholm (8-3), en resa till Åre och tillslut en överkörning av bottengänget Lagan (15-2).

Inför Borgholmsmatchen var det en liten orolig känsla i magen. Vi hade förlorat mot dem i hemmamatchen och denna gång saknades ett knippe spelare. Foppa var i Thailand, Zäta hemma i skåne, Manne på Gothia och Witte hade pajat knäet. Men som tur var fick vi en bra start och sprang iväg till 3-1 ledning efter första perioden. Borgholm började visserligen målskyttet genom deras fixstjärnor, "Meatloaf" och "mannen-utan-frisyr". Efter det tog vi över matchen och målskyttar i första var Steffe 2 och Micke 1.

Andra perioden fortsätter som den första slutade och vi fortsätter sätta press på ölänningarna och skapar flera fina lägen. 4-1 kommer några minuter in då Danne petar in en retur. Efter det målet verkar alla tro att matchen redan är vunnen eller om det är köttbullarna och sillen som står oss upp i halsen... för maken till dåligt spel var länge sen vi presterade. Borgholms skapar press mot oss och och får även utdelning. Återigen är det "Köttbullen" och "tjena-jag-har-inga-pengar-att-klippa-mig-för" som ligger bakom både 4-2 och 4-3.

Periodvilan kommer mycket lägligt för oss och efter att vi peppade igång det i omklädningsrummet igen så var det inget snack om det i sista. Krister firar denna period stora triumfer då han mäktar med ett hattrick. Det blev dock inget äkta då Danne Nilsson ville klämma in en boll oxå. Minnesvärt från perioden är Kristers zorromål på frislag där han slungar in bollen runt muren. Vackert även för oss som egentligen inte gillar det...

Poäng mot Borgholm

Micke 1+3
Krister 3+0
Steffe 2+1
Danne 2+1
Kalle 0+1
Joel 0+1
Becker 0+1 (2min)
John (2min)
Sköld (2min)

Stjärnorna mot Borgholm

image42image42image42 Krister Larsson - Gör en strålande match både i offensiven och defensiven. Hade "statistik-KG" varit på plats hade vi garanterat sett ett nytt rekord i täckta skott. Kröner kvällen med 3 kassar i sista och avgör således matchen.

image42image42 Gurra Johansson - Den gamle gode Gunnar var tillbaka. Stabilt intryck hela matchen igenom. Verkar vara på tårna igen efter en tids svacka.

image42 Fredrik Pettersson - Jag lämnar honom ensam i båset och han tar för sig som aldrig förr. Känns tryggt att även Fredde är på väg mot storformen.


Till matchen mot Lagan då. En match där det syntes att det var toppen mot botten. Ett lag med självförtroende och ett krampaktigt som sprattlade till med halvfarliga kontringar då o då. Matchen var enligt Fredde en coachvinst då vi vänder underläge 0-1 till seger 15-2 efter några taktiska direktiv från maestro Fredrik. Inte mycket att säga om matchen, vi leder med 6-1 efter första och matchen är död, avgjord, finito redan där...

Poängen mot Lagan

Danne 2+4
Steffe 2+3
Micke 4+0
Kalle 3+0
Joel 0+3 (2min)
Krille 1+1
Zäta 1+0
Becker 1+0
Dan 1+0
Manne 0+1
John 0+1
Sköld 0+1

Stjärnorna mot Lagan

image42image42image42 Viktor Forsberg - Den sprattlande Thailändarn gjorde en bra insats. Lyckades stå i vägen för några svettiga kontringar som Lagan stack väg på.

image42image42 Danne Nilsson - Fortsätter ösa in poäng. Testade att spela fram idag och assist räknas ju även om man heter Nilsson.

image42 Steffe Johansson - Hjärtat i laget. Ligger bakom väldigt mycket frammåt med sin skottvillighet. Borde kanske satt några till om han ställt in siktet bättre.


RSS 2.0