Simon Nilsson


Då var det klart att nästa SuperStar lämnar FIBKen. Denna gång är det Simon Nilsson som kommer att dra på sig Warbergdressen nästa säsong. Jäkligt synd att FIBKen tappar båda Herr Nilsson samtidigt. Nu gäller det att nån annan kliver fram o visar vägen!

Testmatchen

Då var testmatchen spelad och jag tror att alla som var med tyckte det var kul att lira lite igen då det var länge sen för de flesta. Man kunde se ganska tydligt på spelet många gånger att det var ett gäng halvrostiga killar som gjorde upp inne på planen. Mest spring i benen och förmodligen dom som tränat mest o bäst var nog bröderna Anderberg som var flera nivåer piggare i benen än alla andra. Matchen höll på att bli väldigt ensidig då Emil Andersson helt enkelt vägrade att släppa några bollar förbi sig till en början. 6-1 på tavlan nån minut in i andra talar sitt tydliga språk. Men Blåa laget visar ett härligt go och en vilja att vinna och äter helt enkelt in försprånget för att tillslut vinna kampen med 7-6!

Alla testspelarna visade fina kvalitéer och nu väntar några spännande veckor vilka som kommer och vilka som stannar där de är...fortsättning följer.



En tråkig nyhet för laget är att den genomtrevlige grek som dök upp under förra säsongen kommer att lämna oss till nästa säsong. En flytt norrut står på schemat och vi tackar Jojje för den tid han var hos oss.

image59
Georgios "Jojje" Karpathakis


Testmatch

Det vankas testmatch i "Kalmar slakthus". Det är två starka lag som kommer att mönstras men tyvärr har den största stjärnan av dom alla fått förhinder, allas vår "Lennis".
 
Lagen kommer se ut enligt följande:

Blåa laget

1:a femman

Martin Sköld            Daniel Nilsson


Qasim Ahmad


Björn Nilsson         Joel Sjöqvist (K)



2:a femman

Anton Welander          Micke Johansson


Andreas Johansson


Daniel Nilsén        Krister Larsson


Gula laget


1:a femman

Johan Wittberg          Jesper Karlsson


Stefan Johansson (K)


Rasmus Helgersson      Victor Liljeroth



2:a femman

Marcus Anderberg       Emil Anderberg


Per Becker


Georgios Karpathakis       Daniel Zetterlund


Matchen börjar ca 20.00 för den som är intresserad, gillar man inte innebandy kan man alltid komma o kolla när Bengan kommer styra o ställa med sin pipa!


Silly Season 6

image57



Rykten säger att...


...det vankas testmatch i kalmarsporthall på onsdag. Alltid spännande att se vilka som kan vara något för framtiden.

...testmatchen som var i fredags på ön inte gav så jättemycket hopp för framtiden. Oskar Lönn och Johan Bengtsson såg dock intressanta ut samt att Anders Engberg är bra men måste nog haft en dålig dag. Hoppas på att dom hittar några guldkorn vad det lider!

...Jimmie Nilsson gillar pizza.

...det är en herr o damlagsfest på gång i CL. Alltid fullt ös på dessa tillställningar! Undra bara vart den ska hålla hus då jag inte tror att vi är välkomna tillbaka till de två ställen vi redan har raserat...

...Kåge var fullast i sverige på påskafton. Enligt säkra källor såg han ut som en hel pizza...

Silly Season 5

image57


Rykten säger att...

...Cl98s keeper Gustav "Gurra" Johansson är klar för nästa år.

...FIBKens seriekollega Linköping är och rycker i både Mårten Palmefors och Jonas Elofsson. Tunga förluster om det skulle bli så.

...Borgholm blir av med poängkungen Jimmie Nilsson. Klubbadress? IBF Gnaget...

...Manfred Jansson igår inhandlade ett par nya jeans. Grattis Manne!

...det är fler än Jimmie som kommer lämna Borgholm.

...succélaget som lirade hem hockeyturneringen förra veckan kommer splittras inför kvällen då playmakern Foppa kastat in handuken med kommentaren. "-Det är f*n inte så roligt att vinna varje gång. Man blir mätt även på segrar."

Melodifestivalen

Bevittnade melodifestivalfinalen i lördags. Ett gäng mediokra låtar som tyvärr är lite trallvänliga här o där så att dom är som en förbannelse som förföljer en. Det går liksom inte få ut dom ur skallen. Nynnat på Amy Diamond hela dan, håller på att bli tokig!

Kvällens överlägset bästa låt var utom tävlan tyvärr, annars hade den sopat rent. Underbara Maia som bjöd på en magnifik cover på The Arks fjolårsvinnare...



Silly Season 4

image57


Rykten säger att...

...det förhoppningsvis inte kommer finnas lika många Nilsson i grannklubben nästa säsong. Då tänker jag inte enbart på att Kim och Simon kanske kommer röra på sig.

...Sandbäckshult kanske kommer få det svårare än vad jag först trodde. Såg nån oroande lista på nätet där det i stort sett bara var Greken, Backman och Lindberg som skulle vara kvar nästa år. Oroväckande för det storsatsande blomsterfolket. 

...Löttiger gjorde bort sig som skrev på för ytterligare två år på bänken hos grannklubben.

...Slätafly kan komma att tappa ALLA sina tre mest produktiva spelare från förra året. En klubba på hyllan och de andra två gissar jag drar norrut.

...vår supporterklubb, Ultras, borde dra igång ett "hitta-ett-jobb-till-Zäta-så-han-stannar" projekt.

...CL98 kommer ha med spelare på grannklubbens testmatch. Våga vägra FIBK!

Silly Season 3

image57


Rykten säger att...

...det inte växer vettiga tränare på träd. Ej heller på buske.

...vår andrecoach har grava sömnproblem.

...grannklubben letar spelskickliga backar men har otroligt svårt att hitta några. Klasse duger gott o väl tycker jag...

...för att vinna en innebandyhockeyturnering måste man ha lite rutin i laget samt inte ta ut sig i gruppspelet. Att ett lag bestående av två halvskadade spelare samt två helt tekniklösa målvakter vinner är ett hån mot resterande.

...Lill-Bezi vann gruppspelet i överlägsen stil men hade inte en chans när slutspelet drog igång. Det är ingen sport för småpojkar, det krävs rejäla män för att ta sig långt i det tuffaste av de tuffa slutspelen.

...Jordgubbs-Nilsson var på krogen i fredags och talade gott om CL. Klar?

Nytt rekord på bloggen

Lite skvaller var allt som behövdes.

Igår slogs rekordet i antal unika besökare på bloggen. 55st silly season sugna tog sig hit under gårdagen, många av dem väldigt många gånger oxå! Kul!




image58
Kön slingrade sig lång till bloggen igår...

Silly Season 2

image57


rykten säger att...


...det finns en möjlighet, om än liten, att CL98 kommer göra en värvning som hela innebandysverige kommer höja ögonbrynen för. Vi snackar om en av de potentiella efterträdarna till Hellgård i landslaget.

...det kanske kommer spela en agronom i CL98 nästa år.

...FIBK vill värva Gurras (föredetta)kelgris från damlaget. Vore väldigt trist då Gurra och hon var så söta tillsammans.

...CL98 kommer hamna i södra götalands div 2. Trist med tanke på derbyna mot Vimmerby och Craftstaden som vi går miste om men kul för Sköld att komma hem lite oftare.

...vår andrecoach är kär!

...Johan "Nygge" Nygård från Barnarp är klar för CL98. Den som tvivlar kan söka på namnet Johan Nygård i kalmar på www.hitta.se så kan man se att han redan skaffat bostad och flyttat hit.

rykten...

image57

...säger att Fredde Berg(Sandbäckshult) tröttnat att springa omkring i sina löparskor o kommer lägga dom på hyllan.

...säger att Andreas Johansson(Sandbäckshult) tröttat på att pendla till blomstermåla.

...säger att om Fredde Berg lägger så kommer nog hans vapendragare Jidefur att lägga av oxå.

...säger att Sandbäckshults uttalade storsatsning som dom säger till att dom ringer till just nu inte blir så lyckad då dom verkar bli av med alla ordinarie spelare.

...säger att Jell-O kan vara livsfarligt om man har de rätta ingredienserna.

Innebandysäsongen över i kalmarregionen

Precis hemkommen från FIBKens sista match i SSL. Förhoppningsvis inte den sista någonsin men för denna säsongen var det den sista. Nu väntar en spännande tid, nästan så att denna s.k. Silly Season är minst lika rolig som själva säsongen i sig. Vem lämnar, vem kommer, vem blir de stora ryktenas man och vem vågar ta klivet över bron och att lämna ön för spel i CL98...

Senaste ryktena på stan säger följande:

Kim Nilsson till AIK (var uppe och hälsade på vad han trodde var en smygvisit som ingen skulle få reda på)
Simon Nilsson till Warberg (ska enligt säkra källor ner till Varberg och kolla en slutspelsmatch med styrelsen där)
Mathias Lennström till Sandbäckshult (enligt rykten ska Bezi storsatsa och har i veckan ringt denna storskytt)
Jimmie Nilsson till ?? (enligt säkra källor har han tröttnat på att pendla till Borgholm. FIBK? CL98? Mörbylånga? Flyers?)
Jeppe K till CL98 (har i veckan hört av sig till CL98 och visat sitt intresse för spel i klubben)

...kommer fler rykten så fort jag snappar upp dom...

Seger i serieavslutningen

Tranås borta i sista omgången. Jäkligt skönt att serien var avgjord så att man slapp åka dit med kniven på strupen. Nu åkte vi dit men en desto lugnare och skönare känsla i kroppen. Jag och Wittberg hade legat sjuka hela veckan och saknades. Det vaskades dessutom om lite i femmorna mot hur det brukar vara och ändå så vinner vi matchen med 4-3. Målskyttar blev Knutsson 2 Steffe 1 och Danne 1.

Vi startar lite trevande första 5min men efter vi blivit lite varma i kläderna är vi det klart bättre laget i första trots att Tranås var det laget med absolut mest taggning på uppvärmningen. De efterföljande perioderna rycker Tranås upp sig lite och är nog något starkare än oss men vi spelar tight hemmåt och släpper inte till speciellt mycket.
En mycket viktigare seger än vad många tror. Vi kommer med all säkerhet hamna i samma serie även nästa år och det känns mycket bra att ha slagit dom båda gångerna i år. Det kommer finnas med i bakhuvudet både hos oss och hos dom när det är dags för nästa seriematch mot dem...

Stjärnorna mot Tranås

image53image53image53 Viktor Forsberg
image53image53 Joel Sjöqvist
image53 Daniel Zetterlund

Poängen i matchen
Pontus Knutsson 2+0
Stefan Johansson 1+1
Daniel Nilsson 1+0
Joel Sjöqvist 0+1
Per Becker 0+1


RSS 2.0